Wist jij DIT al over doggystyle?!

Doggystyle is een van de meest geliefde standjes van veel stellen. De man heeft in dit standje de touwtjes in handen. Een groot deel van de vrouwen vinden het fijn om, zo nu en dan, flink gedomineerd te worden. Ze voelen zich er veilig door en geven de controle graag af aan hun partner.

Bij doggystyle zit de vrouw op haar handen en knieën. De man neemt achter de vrouw plaats en penetreert haar. Hij heeft in dit standje een geweldig uitzicht op de achterkant van het lichaam van de vrouw.

De naam van dit standje is te danken aan de manier waarop honden seks hebben. Toch hebben ook veel andere dieren op deze manier seks. In principe bepaalde de man het tempo en de diepte van penetratie. Echter is het ook mogelijk voor de vrouw om dit te doen door haar billen naar achter en voren te bewegen.

Voordelen van doggystyle

 • Raken van de G-spot: voor zowel de man als vrouw kan dit standje erg lekker zijn. De man kan erg diep stoten waardoor de g-spot van de vrouw geraakt wordt
 • Ruimte voor clitorale stimulatie: als man kun je tijdens het penetreren de clitoris van de vrouw met je vingers stimuleren.
 • Samen het ritme bepalen: hoewel de man de meeste controle heeft, kan ook de vrouw meehelpen het juiste ritme te vinden.
 • Volledige stimulatie van de penis: de man kan in dit standje erg diep stoten. Hierdoor wordt de naast eikel en ook de rest van de penis gestimuleerd.
 • Goed standje voor anale seks: doggystyle / op zijn hondjes is ook een perfect standje om anale seks te proberen.
 • Heftige seks: de man kan hard stoten door de heupen van de vrouw vast te pakken. Ook kan hij eventueel het haar, de schouders en de nek van de vrouw vastpakken.

Nadelen van doggystyle

 • Onpersoonlijk: het standje kan vrij onpersoonlijk aanvoelen omdat je elkaar niet kunt aankijken.
 • Kan pijnlijk zijn: sommige vrouwen ervaren pijn bij dit standje. Vooral wanneer de man een wat grotere unit heeft en ook wanneer de vrouw een wat gevoelige baarmoedermond heefti
 • Geen directe clitorale stimulatie: behalve de teelballen van de man die tegen de clitoris aankomen tijden het stoten, vindt er maar weinig clitorale stimulatie plaats. Dit kan uiteraard worden opgelost door met de handen of een seksspeeltje aan de gang te gaan.

Interessante feitjes over doggystyle

 1. Doggystyle is oud, heel oud: in het oude Griekenland zijn al tekeningen gevonden van mensen die dit standje uitvoeren. Ook in de kama sutra is dit standje terug te vinden.
 2. Veel variatie mogelijk: op de klassieke doggystyle is veel variatie mogelijk. Zo kan de man achter de vrouw gaan staan. Ook is het mogelijk dat de vrouw een kussen onder haar buik legt. Verder kan de vrouw ook haar benen dichter bij elkaar houden tijdens de penetratie in plaats van haar benen te openen. Verder is staande doggystyle ook mogelijk. Wees creatief en je komt op nog veel meer variatie.
 3. Veel benoemd in songtracks: in veel nummers uit de popmuziek wordt dit standje benoemd. Volgens onderzoek zijn dit er minimaal 1600.
 4. Veel andere dieren doen het ook zo: de hond is er met de prijs vandoor. Echter doen ook veel andere dieren het op deze manier. Achterlangs dus.
 5. Veel mensen hebben dit standje nog nooit geprobeerd, best vreemd eigenlijk.
 6. Doggystyle is het favoriete standje van veel mannen. Het machtige uitzicht zal hier een aandeel in hebben.

Geef een reactie