Wanneer je net begint met het gebruiken van seksspeeltjes kan het onvertrouwd voelen om te beginnen. Gelukkig zijn er al vele mensen voor je die graag met zichzelf spelen en die hun ervaringen hebben gedeeld. Hieronder de eerste beginnerstips die je kunt gebruiken om te beginnen met een vibrator. Een vibrator is een seksspeeltje dat pulsaties en trillingen afgeeft om zo genot te veroorzaken.

De juiste vibrator

Om te beginnen met je genot is het natuurlijk wel belangrijk dat je het juiste seksspeeltje hebt gekocht. Vibrators zijn er in verschillende kleuren, vormen, groottes, lengtes, materialen en prijsklassen.

Voordat je er eentje aanschaft is het belangrijk om te weten wat je lekker vind. Daarnaast maken sommige vibrators veel geluid, andere weer minder. Het zijn zaken om rekening mee te houden als de aanschaf nabij is. Maar hoe gebruik je een vibrator? Lees eerst hoe de vibrator werkt.

Bestudeer de gebruiksaanwijzing goed

Wanneer je je seksspeeltje hebt aangeschaft kan het feest beginnen. Je bent opgewonden en nieuwsgierig. Begin met het bestuderen van je nieuwe aanschaf door de gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Hierin kun je handige informatie vinden zoals de trilstanden, materiaal, opladen etc. Zo weet je wat je in handen hebt. Wanneer je je speeltje goed hebt bestudeerd en vastgehouden raak je er meer vertrouwd mee. Je weet het gewicht, je weet hoe het aanvoelt en hoe de vibrator werkt.

Begin rustig

Wanneer je niet gewend bent aan een seksspeeltje kan het best een heftig gevoel zijn om om meteen over te gaan op de zwaarste trillingen. Begin daarom rustig en streel als eerste de minder gevoelige plekken van je lichaam. Je kunt zelfs beginnen met het masseren van je benen en armen.Uiteraard kun je langzaam overgaan op het strelen van de wat gevoeligere plekken zoals de binnenkant van je benen en de buik.

Wanneer je een beetje gewend bent geraakt aan de trillingen kun je ook je meest gevoelige plekken rustig strelen en aanvoelen of je dit prettig vind. Wanneer je helemaal gewend bent kun je proberen om de trilstanden en pulsaties te veranderen om een ander, wellicht prettiger, effect te bereiken.

Glijmiddel bij penetratie

Bij penetratie en bij masseren kan het prettig aanvoelen om wat glijmiddel te gebruiken. Zo beweegt je nieuwe vibrator wat gemakkelijker over de huid en in de vagine (of anus). Het risico op minder aangenaam contact is zo het kleinst.

Ook kan het bij sommige grotere vibrators echt een must zijn om glijmiddel te gebruiken om onprettige ervaringen te voorkomen. Ook kunnen de trillingen van de vibrator makkelijker je lichaam bereiken omdat het glijmiddel als een medium functioneert om de trilling door te geven.

Doe wat je prettig vindt, ontdek jezelf

Elk mens vindt iets anders prettig. Het is een spannende zoektocht om te vinden wat je aangenaam vind. Luister en lees vooral over het gebruik van de vibrator maar doe het vooral op je eigen manier. De manier die voor jou het beste aanvoelt is de beste manier.

Geef een reactie