seksspeeltjes schoonmaken sensualvibes

Wanneer jij net klaar bent met het gebruik van je speeltje en je tot een heerlijk climax bent gekomen, denk je waarschijnlijk niet meteen aan het schoonmaken van het seksspeeltje. Je gaat verder met waar je mee bezig was en denkt er pas weer aan als je er de volgende keer weer gebruik van maakt. Niet alleen is dit slecht voor de levensduur van je product maar is dit ook heel onhygiënisch. Ben jij benieuwd waarom dit is en wat jij kunt doen voor een veilig gebruik van al je sex toys? Lees verder en kom erachter!

Allereerst moet je weten dat je voor het schoonmaken nooit een borstel en ruwe spons moet gebruiken. Dit kan de (beschermende) bovenste laag op den duur beschadigen. Het zal een broedplaats worden voor bacteriën en zal ervoor zorgen dat jouw speeltje kapotgaat. Gebruik ook geen normale zeep in combinatie met producten die poreus zijn. Hierdoor zullen zeepresten zich gaan opstapelen wat irriterend werkt. Er ontstaat dan een grote kans dat er vaginale klachten zullen ontstaan.

Siliconen, glas en roestvrijstaal

Wanneer je op zoekt bent naar materiaal wat gemakkelijk is schoon te maken en niet poreus is dan kom je uit op toys gemaakt van siliconen, glas of rvs.

Wanneer de toy geen motor heeft, of deze gemakkelijk is af te nemen, dan is de beste keuze om je speeltje in de vaatwasser te gooien. Hier heb je geen wasmiddel voor nodig.

Anders zou je ze in kokend water kunnen stoppen voor 5 tot 10 minuten. Bacteriën hebben dan geen enkele kans om te overleven.

Wanneer je de toy niet hoeft te delen met iemand is het niet nodig om het speeltje altijd te ontsmetten. Het spoelen met heet water met daarbij een toycleaner of geurloze handzeep is genoeg.

Seksspeeltje met vibratiemotors

Voor dit type speeltjes raden wij aan door het speeltjes af te spoelen met heet water. Breng daarna een antibacteriële toycleaner aan en laat dit 5 minuten rusten op een schone doek.

Ben je van plan dit speeltje te delen? Gebruik dan een 10% bleek oplossing of pure alcohol, op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Jelly, huid imitaties, hard plastic en dergelijke

In onze ogen is dit materiaal van mindere kwaliteit dan bovengenoemde. Qua ervaring hoeft het niet te zeggen dat het minder plezierig aanvoelt, in tegendeel. Maar als je kijkt naar levensduur, gezondheid en hygiëne, valt de keuze al snel op een speeltje van siliconen, glas of rvs.

Het is belangrijk om te weten dat dit soort speeltjes niet gedeeld mogen worden met andere. Doordat de materialen erg poreus zijn, zijn bacteriën nooit helemaal te doden en kun je er (seksuele) ziektes mee overdragen.

Na gebruik dien je het product goed af te spoelen waarna je een goede toycleaner aanbrengt. Laat dit 5 minuten intrekken en spoel daarna weer goed af.

Vieze luchtjes

Wanneer het speeltje gemaakt is van siliconen, glas of rvs dan kun je ze stoppen in kokend water met een beetje azijn. Dit moet alle vreemde luchtjes laten doen verdwijnen.

Heeft het speeltje een motor? Wrijf het speeltje in met wat aceton

Voor materialen die niet veilig zijn voor je lichaam hebben wij niet echt een oplossing. De enige oplossing die er is is om te kijken naar speeltjes die gemaakt zijn van bijvoorbeeld siliconen.

Geef een reactie