Heb je lange werkdagen en een drukke baan? Misschien heb je kinderen en ben je altijd druk bezig met andere dingen dan jezelf. De meeste mensen zien een orgasme als een soort van recreationele bezigheid. Toch toont de wetenschap anders aan. Volgens onderzoekers kan een orgasme namelijk gunstig zijn bij het verlagen van stress en angst.

6 voordelen van seks en het orgasme:

  • Bij een stevig orgasme verhoog je de weerstand. Je lichaam maakt tijdens en na het orgasme namelijk immunoglobuline A aan. Dit is een antilichaam dat ervoor zorgt dat ziektes buiten de deur blijven.
  • Een orgasme zorgt ervoor dat je beter in slaap komt. Tijdens de seks en het orgasme komt namelijk oxytocine vrij. Dit stofje wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en zorgt voor verbinding tussen mensen. Ook zorgt het ervoor dat je in een soort roes terecht komt waardoor je beter in slaap kunt vallen
  • Seks en orgasmes zijn goed voor het hart en de bloedvaten. Tijdens de seks gaat de hartslag flink omhoog waardoor de bloedvaten goed doorstromen en het hart aan het werk wordt gezet.
  • Seks zorgt ervoor dat stress verdwijnt. Tijdens de seks gaat de hartslag flink omhoog. Na het orgasme gaat de bloeddruk omlaag en kom je in een ontspannen roes terecht waardoor je minder stress ervaart.
  • Orgasmes kunnen een anti-depressieve werking hebben. De meeste medicijnen tegen depressies hebben bijwerkingen die van zichzelf al angstaanjagend zijn. Een orgasme laat je goed voelen en wanneer je je goed voelt word je ook gezonder.
  • Door het orgasme ga je er beter uitzien. Dit komt omdat je tijdens de seks en het orgasme oestrogeen aanmaakt en veel zweet. Door het zweet en het oestrogeen reinig je de poriën van de huid.

Een orgasme ter verbetering van emoties en rust

Veel mensen die depressief of neerslachtig zijn kampen met vage klachten zoals angst en stress. Door stress kunnen mensen vaak slecht slapen wat hun klachten verergert. Uiteindelijk kan dat ervoor zorgen dat mensen slaapmedicatie gebruiken en zelfs antidepressiva om hun klachten te verminderen. Een orgasme kan niet alleen op de korte termijn goed voelen. Ook op de langere termijn zijn orgasmes en seks goed voor de gezondheid aangezien er hormonen, feromonen en andere stoffen vrijkomen die voor een ontspannen en intiem gevoel zorgen. De rust die na een orgasme ervaren wordt kan grote positieve gevolgen hebben voor de gezondheid.

Moeite met het krijgen van een orgasme?

De meeste mannen vinden het niet lastig om klaar te komen. Klaarkomen kan voor een percentage van de vrouwen toch problematisch zijn. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er gelukkig oplossingen zodat een orgasme nooit onmogelijk is. Ben je alleen als man? Dan zijn er masturbators te krijgen die de functie van een vagina nabootsen. En voor de vrijgezelle vrouw zijn er ook seksspeeltjes te krijgen zoals dildo’s en vibrators. Voor zowel man als vrouw is een orgasme dus nooit ver weg.

Geef een reactie