Seksspeeltjes in de spotlight: De Swan Wand en de Swan Curve

Wanneer je op zoek bent naar een seksspeeltje kan dat tegenwoordig lastig zijn. Vanwege de duizenden verschillende soorten seksspeeltjes is het moeilijk kiezen. Welke vibrator voelt het lekkerst aan? Welke functioneert niet zoals is beloofd? Daarom zullen wij op onze Sensual Vibes Blog maandelijks een aantal sekstoys met elkaar vergelijken. Hiermee hopen wij jullie te kunnen helpen voor het kiezen van je volgende sekstoy 😉

Deze maand hebben wij drie seksspeeltjes van het merk Swan Vibes. Als ik die naam lees moet ik zelf aan een paar dingen denken. Elegantie en rust. En elegant zien ze er zeker uit. Omdat het oog zeker ook wat wil heb ik gekozen voor twee speeltjes van Swan, namelijk: de Swan Wand en de Swan Curve. 1 ding hebben zij gemeen en dat is dat ze beide van siliconen zijn gemaakt, oplaadbaar zijn, waterproof zijn met 1 jaar garantie en ze komen met een opbergtasje.

Swan Wand – groot en … ongemakkelijk

De originele Swan Wand is waarschijnlijk de meest bekende toy in de Swan-lijn. Het is een beestachtige dubbel eindige vibrator met twee robuuste motoren, één aan elk uiteinde – alsof de toverstaf een liefdeskind had met een roze G-spot vibrator. Veel seksbloggers zijn fan van de Swan Wand en allemaal hebben zij hun favoriete manier van gebruiken. Voor externe stimulatie, voor inwendige trillingen of voor het stimuleren van de G-Spot.

En het is goed in al die dingen. De Swan Wand is, objectief gezien, een goed seksspeeltje met een zeer indrukwekkende, zeer luide motor. Ik betwist dit niet. Maar voor elke goede toepassing die deze vibrator heeft, kan ik nog een ander seksspeeltje bedenken dat ik liever zou hebben.

Ten eerste bevinden de knoppen zich in het midden van de vibrator. Dit is onvermijdelijk voor seksspeeltjes met twee uiteinden, maar zorgt er toch voor dat ik de lucht vervloek wanneer ik de Swan Vibe naar binnen laat glijden en de instellingen wil veranderen. Moet je je voorstellen dat je tijdens het masturberen, terwijl alles glibberig is van het glijmiddel, de knoppen in moet gaan drukken. In of heel dichtbij je vagina.

Zelf hou ik hier niet van, vooral als interne vibraties op het spel staan. Ik vind het belangrijk dat deze knoppen op een goede positie zitten voor de perfecte controle. De grens tussen klaarkomen of “help, ik heb geen zin meer” is heel dun en dit wil je meteen goed kunnen aanpassen. De vibratie van de Swan Wand (heeft meerdere standen) is een erg harde vibratie. Ik kan de vibratiestanden van de Swan Wand intern niet gebruiken, omdat ze allemaal oplopen tot een buitensporige, harde intensiteit die ervoor zorgt dat mijn vagina het speelgoed eruit wil spuwen, onmiddellijk, om wat opluchting te krijgen. Maar dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Het uitgestrekte grote uiteinde van de Swan Wand is zo een 5 centimeter in diameter. Mocht je ooit last hebben van een inbreker…

Eenmaal ingeslikt door mijn vagina, haakt het daar zo grondig in en vult de ruimte zo volledig dat zelfs lichte stoten moeilijk is. Het wordt eigenlijk claustrofobisch…

Het kleine uiteinde van de Swan Wand is een fijne, licht gebogen vorm, maar de stimulatie ervan is niets dat andere G-spot vibrators (LELO Mona 2, We-Vibe Rave, Fun Factory Big Boss) niet kunnen bieden, allemaal met meer handelbare handvatten en gemakkelijk toegankelijke bedieningselementen.

Ik hou ook niet van de Swan Wand als een clitoris stimulator. Het smalle uiteinde is een prettige maat voor mijn clit, maar het vastpakken aan het uiteinde voelt onhandelbaar aan; Ik gebruik liever de SenseVibe van SenseMax. Het grote uiteinde van de Swan Wand bedekt meer oppervlak, maar als ik in de stemming ben, gebruik ik liever de Magic Wand. Op de hoogste stand is de vibratie vergelijkbaar met standje 2-3 van de Magic Wand maar mijn hand trilt wel veel meer.

Een veel gelezen zin in reviews is: “Niet mijn ding, maar voor jou misschien wel”. Voor mij lijkt het er dan altijd op dat iemand nog een positieve draai aan een slecht product wilt geven. In dit geval is dat het zeker niet en daarom zeg ik het nu ook: voor mij was het geen succes maar misschien voor jou wel. De Swan Wand is een heel rigide product en komt als waterdichte (!) wand het beste uit de bus. De motor is uitzonderlijk krachtig en hij is goed geprijsd voor 90 euro.

Je zou kunnen zeggen dat de Swan Wand meer opties biedt dan de alternatieve seksspeeltjes dat ik heb genoemd, en je zou een punt hebben. Het ontwerp is op die manier een open einde.

Swan Curve – geweldige vibraties, vervelende bedieningselementen

Ik moet zeggen dat de Swan Curve waarschijnlijk mijn favoriet is van het stel, wat verrassend is omdat het een grote te overwinnen hindernis had: knijp knoppen. Yep: in plaats van knoppen heeft de Swan Curve twee pads aan beide kanten van de grip die trillen als gevolg van druk. En hoewel deze eens-nieuwe technologie nuttig is voor het maken van aangepaste patronen, is het de enige manier om de vibraties aan te passen, maar het voelt nogal kortzichtig.

Maar goed, al het andere is super goed. De vibraties zijn mooi en hard, en je kunt er acht intensiteiten uithalen die geleidelijk aan toenemen. Het veelzijdige ontwerp zorgt ervoor dat het zowel intern als clitoraal gebruikt kan worden. Het is een beproefde vorm voor G-spot stimulatie en, hoe basaal het ook mag zijn, zorgt voor een vrij goede G-spot vibrator. Ik geniet ervan om patronen te kunnen maken die er niet voor zorgen dat mijn baarmoeder gaat trillen. Daarbij is de prijs van 50 euro erg aantrekkelijk te noemen.

De knoppen waren en zijn voor mij erg wennen. Wanneer ik de knop in druk voel ik niet dat de knop ingedrukt wordt. Dit voelt erg onnatuurlijk en raar aan en zorgt ervoor dat ik niet zeker weet of ik het wel juist doe. De knoppen zitten aan de zijkanten van de grip – erg handig als jij je vibrator daar vasthoudt zodat je realtime aanpassingen kunt doen – maar voor mij niet.

Natuurlijk kun je de knop één keer indrukken terwijl je knijpt om het in een intensiteit te “vergrendelen”. Maar dat vereist twee handen, en ik wil mijn vibrator niet opnieuw programmeren telkens als ik een instelling wil veranderen.

De programmering is eenvoudiger in te stellen bij de vergelijkbare Minna Ola, die minder druk nodig heeft en beschikt over een speciale knop voor het markeren van het begin en het einde van mijn patroon. Maar de Swan Curve wint op al het andere: vibratiekwaliteit en sterkte van de vibratie, ergonomie, G-spot stimulatie – en dat voor de helft van de prijs. Over het algemeen is het een beter seksspeeltje en voor 50 euro te bestellen op Sensual Vibes.

Geef een reactie