Wat weet je eigenlijk allemaal over seks speeltjes? Waarschijnlijk weet je hoe je je eigen speeltjes aan moet zetten en hoe je ermee klaar kunt komen. En misschien is dat ook wel alles wat je erover wilt weten.

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten? Het Sensual Vibes team heeft een aantal aparte feiten over seks speeltjes voor jou verzameld.

Seks speeltjes bestaan al duizenden jaren

Je oma’s generatie is niet de eerste die seks speeltjes heeft ontdekt. De Romeinen, Chinezen en Grieken die hadden vroeger ook al seks speeltjes. Al werden ze traditioneel vooral gebruikt door getrouwde vrouwen. Er zijn zelfs dildo’s gevonden van meer dan 20.000 jaar oud.

Seks speeltjes zijn op sommige plekken nog verboden

Amerika staat erom bekend om dat sommige ouderwetse wetten nog steeds gelden. Zo zijn seks speeltjes verboden in de staat Alabama. Maar gek genoeg kun je ze wel online bestellen. In Texas is er een wettelijke limiet. Je mag maar zes seks speeltjes bezitten. Nu vragen bij van Sensual Vibes ons af, wie gaat dat dan tellen?

Vrouwen gebruiken vaak seks speeltjes. Heel erg vaak

Waarschijnlijk konden jullie dit zelf ook wel invullen. Veel vrouwen gebruiken seks speeltjes. Maar uit onderzoek blijkt dat het er wel heel erg veel zijn. Meer dan 40% van de vrouwen hebben een seks speeltje. En 60% geeft aan wel eens een keer geëxperimenteerd te hebben.

De eerste vibrator was medicinaal

Wil je lekker een vibrator gebruiken? Simpel, ga langs de huisarts en vraag om een doktersbriefje. 200 jaar geleden werkte het zo. Toen was de vibrator uitgevonden om vrouwen te helpen tegen “hysterie”.  Lekker handig als je een dagje vrij wilt van je werk.

Mannen hebben helemaal geen probleem met seks speeltjes

Er bestaat een stigma dat veel mannen het een probleem zouden vinden als hun partner een dildo of vibrator heeft. Maar is dat wel zo? Ruim 70% van de mannen geeft aan het totaal geen probleem te vinden als hun vrouw of vriendin een seks speeltje heeft. De meesten vinden het zelfs wel spannend om samen met hun partner te gebruiken. Schaam je dus nergens voor.

Het 50 tinten grijs effect

50 tinten grijs is een begrip in de moderne cultuur. Het heeft ook zijn effect gehad op de verkoop van seks speeltjes. De verkoop van bondage sets en andere BDSM toys is met ruim 50% gestegen. Ben Wa Balls worden zelfs 350% vaker verkocht. Wie had gedacht dat een boek en film zo een invloed zou kunnen hebben?

Seks speeltjes zijn goed voor de gezondheid van de vrouw

Vrouwen die geregeld seks speeltjes gebruiken gaan vaker naar de gynaecoloog. Ook doen ze vaker doe-het-zelf checks bij hun eigen vagina. Logisch ook, want je kan moeilijk klaarkomen als alles niet meer naar behoren werkt.

Vroeger kocht je seks speeltjes nog in gewone winkels

Lang geleden in het begin van de 20e eeuw werden vibrators nog gewoon in normale winkels verkocht. Ze stonden in advertentieblaadjes naast een strijkbout of tosti-ijzer. Toen werden ze nog verkocht als “persoonlijke massage apparaten”. Maar stiekem wisten alle volwassenen wel wat het was. Nadat het mainstream is geworden in porno is vibrator verdwenen uit het publieke oog.

Geef een reactie